Blog

/ Op zoek naar een school met vrouwelijke zeilers?
BACK

Op zoek naar een school met vrouwelijke zeilers?

okt. 19, 2020 |
Vlog,  |
Jini |
Op zoek naar een school met vrouwelijke zeilers? Doe mee met wekelijkse zeilactiviteiten en ontmoet andere vrouwelijke zeilers met ons forum. Schrijf u in via ons e-mailadres.

Vrouwen als kapitein

"Al zeilend over de finish kijk ik achter mij en zie ik onze crew staan, een geweldige groep vrouwelijke zeilers. Daar op dat moment, besefte ik mij dat een boot met alleen vrouwelijke zeilers in een wedstrijd hier op het Haringvliet een zeer zeldzame gebeurtenis is. Ik zeil al langer dan tien jaar bij de verenigingen in Hellevoetsluis en ik kan je garanderen dat dit een van de eerste keren is. Dit is iets wat een hele nieuwe kijk kan leveren op het zeilen, meer vrouwen als kapitein aan boord. Als senior instructeur bij jeugdzeilen en mijn zeilopleiding voortzetten naar het werken in Zeilschool Hellevoetsluis, heb ik andere vrouwelijke zeilers met verschillende achtergronden kunnen ontmoeten” zegt de 18-jarige Jasmijn Tol.

Heleen Janné doet, zelfs met twee kinderen van een en vier jaar oud, geen stap terug om te zeilen. Heleen weet het gezinsleven en het zeilen perfect te combineren. Ze maakt van haar zeemijlen met haar eigen schip “Njord” Sigma 33 met haar man, wedstrijden en geeft ook zeilles aan Zeilschool Hellevoetsluis.

Een zeilster die houdt van lange zeiltochten zoals flottielje zeilen langs Belgische en Franse kust met “Aphrodite” Trintella 3A is Josine Cornet. Zij was een deelnemer in de Fastnet Race met het schip “Emily”, Nicholson 43, van Gerard Jonker. Fastnet is een tweejaarlijkse offshore-jachtrace. Jachtrace test zowel inshore als offshore vaardigheden, boot- en bemanningsvoorbereiding en snelheidspotentieel. 

Jini heeft een onderzoek gedaan naar vrouwen aan boord, vooral bij de cursisten. In de afgelopen jaren dat ze bij de zeilschool werkte zag ze dat de meeste vrouwelijke cursisten alleen kwamen meevaren en niet als kapitein aan boord. Jini probeert een nieuw tijdperk van vrouwelijke zeilers te beginnen in Hellevoetsluis met onder andere een vrouwenteam en een platform voor vrouwen te starten om te zeilen. Ze hoopt meer vrouwelijke zeilers bij elkaar te krijgen en geïnspireerd te raken door elkaars reis. Alles is mogelijk, wanneer je de uren investeert om een ​​betere zeiler te worden elke keer dat je het water raakt. Niemand weet dit beter dan Jini zelf, omdat ze de tijd erin heeft moeten steken om haar schip "Gangaa" 31 Selecta van de Stadt te leren kennen. Omdat ze een solozeiler is, is het een uitdaging om onder zware weersomstandigheden alleen met de boot te varen. Ze ziet het als het ontwikkelen van haar zeilvaardigheden voor het onverwachte. Ze vindt het heerlijk om met haar boot alleen op het water te zijn en 's nachts naar de sterren te kijken. Ze werkt nu aan haar RYA-certificaten en oefent nachtzeilen op zee.

Klik hier : Als je een zeiler bent die op zoek is naar andere zeilers om mee te zeilen of gewoon om andere zeilers te ontmoeten om verhalen te delen en van elkaar te leren, dan hier moet je zijn ;)