Blog

/ Acquired the Magic
BACK

Acquired the Magic

apr. 12, 2022 |
Tochten, Wedstrijden,  |
Gerard |
12meter jacht en America's cupper de Magic. De Magic in haar trainingssessies tegen de Liberty.

Begin April 2022 krijg ik een telefoontje van Peter:
"Gerard, ben jij geïnteresseerd in de Magic?"
"Jazeker, maar ik heb geen geld."
"Kom eens praten."
"Oké, maar ik heb geen geld."
Eigenlijk moet je dan dus niet gaan, want eind van het liedje is dat de zeilschool nu een 12meter jacht bezit. "So what?" denkt u misschien, "De Sigma is ook al 11,50 meter". Nee, nee. De Magic is geen schip van 12 meter. Het is een 12meter, de klasse waarin van 1958 tot 1987 de Formule 1 van het zeilen, de America's cup, werd gevaren. De uitkomst van de 12meter formule is dus 12 meter, echter, de lengte van de schepen varieert van ~19 meter tot ~25 meter. De Magic is van 1982 en is één van de kleinste schepen: 19 meter lang. Ze heeft zelf nooit echt om de cup gestreden, maar was sparring partner van de Liberty die de cup verloor aan Australië. In 1987 werd ze uitgerust met vleugelkiel en deed ze dienst als Sparring partner voor de Stars & Stripes. Die de cup weer terug won voor de USA.
Wat gaat de zeilschool doen met een dergelijk schip? Zeilen natuurlijk!! Met gasten of wedstrijdjes met de instructeurs. Allereerst de Dinsdag Avondwedstrijden van 10 mei tot 7 juni 2022.

Third_rule

Inmiddels is de Magic, na ook nog wit te zijn geweest, nu oranje geschilderd.

Oranje

Hoe vaart dat nu, zo'n 12meter? Bekijk het filmpje van onze LichtPlatform Goeree race van 2013.